Woning verhuren

Je wil jouw woning(en) verhuren, maar hoe pak je dit aan? Je doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving.

 

 

Welke huur kun je vragen? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zit het met de risico’s? Wij helpen je graag met onderstaand verhuurproces in 4 stappen.

woning verhuren

Aanbieden van de woning

Samen met de NVM-makelaar bespreek je de woning die je wilt gaan verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en je geeft aan welke eisen je stelt aan de potentiële huurder. Het aanleveren van een energielabel is verplicht als u jouw woning gaat verhuren.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. De NVM-makelaar is als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook een reële maximale huurprijs vaststellen. Zo kan de huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl worden geplaatst.

Tijdelijke verhuur

Ben je van plan jouw (te koop staande) woning tijdelijk te verhuren? Schakel dan een NVM-verhuurmakelaar in om de mogelijke risico’s hiervan in kaart te brengen. Wij geven je graag meer informatie over tijdelijke verhuur.

De Bezichtiging

De gegevens van het pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die je stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen.

De bezichtiging biedt jouw NVM-makelaar een goede gelegenheid om te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in jouw woning. En waar aanvullende vragen liggen. De NVM-makelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan uit over het resultaat.

Zoek een NVM-aankoopmakelaar

De acceptatie huurwoning

Er wordt zorgvuldig gekeken naar jouw eisen en wensen, want jij neemt uiteindelijk de beslissing of je in zee gaat met de huurder.

Verschillende NVM-makelaars werken met de NVM Woontoets. De toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op kredietwaardigheid, identiteit enz.

Besluit je de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder jouw woning te accepteren? Dan is de NVM-makelaar onmisbaar. 

Hij controleert samen met de kandidaat-huurder de woning en stelt een inspectierapport op. Zo hebben jullie allebei een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. De NVM-makelaar kan hier in ondersteunen.

De huurovereenkomst

Voor huurovereenkomsten nemen NVM-makelaars over het algemeen het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. 

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door de NVM-makelaar uitgebreid geïnformeerd over rechten en plichten. Zo komen de huurder en jij als verhuurder niet voor verrassingen te staan.

Woontoets?

Door het gebruik van de NVM Woontoets voorkomt de NVM-makelaar zoveel mogelijk dat u in zee gaat met personen die achteraf niet betalen, geld witwassen of op het randje van een faillissement naar de schuldsanering wankelen. Neem geen risico en schakel bij verhuur van jouw eigendom een NVM-verhuurmakelaar in.

Pin It on Pinterest

Share This