Waarom een nvm makelaar

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. De Nederlandse Vereniging voor Makelaars is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Kwaliteit staat voorop bij een NVM makelaar. Particulieren ervaren deze kwaliteit gedurende het gehele verkoop- en aankoopproces. Verkopers en aankopers kunnen rekenen op uitstekende begeleiding door een NVM makelaar.

Voordelen NVM makelaar

1. Deskundigheid – Een NVM makelaar is goed opgeleid en is verplicht jaarlijks zijn kennis op peil te houden. Hij kent de markt en geeft uitstekend advies.

2. Betrouwbaarheid – Een NVM makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit betekent dat hij alle regels van de NVM in acht moet nemen en de belangen van de klant vooropstelt.

3. Zekerheid – Bij het inschakelen van een NVM makelaar, kiest u voor zekerheid. U kunt bij de NVM terecht voor klachten/geschillen over de NVM makelaar. Daarbij is elke NVM makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Dit is ook in uw belang.

Deskundigheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil. Hij/zij is verplicht 8 dagdelen per jaar in de schoolbanken te gaan om de kennis op peil te houden.
 • Ook medewerkers zijn goed opgeleid en gecertificeerd, zodat u de kwaliteit kunt verwachten waar u recht op heeft.
 • De NVM-deskundige kent de markt goed.
 • Uw makelaar adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij/zij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
 • Een NVM-makelaar of taxateur beschikt over een enorme NVM-database met informatie. Daardoor kan hij uitstekend advies geven en onderbouwen.
 • Marketing is belangrijk onderdeel voor de verkoop van uw huis. NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om uw verkoop te ondersteunen. Denk aan Funda, maar ook aan producten als de NoRisk-clausule.

Betrouwbaarheid

 • Een NVM-makelaar/taxateur gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij/zij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
 • Hij/zij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.
 • NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Dit houdt onder andere in dat de makelaar óf opkomt voor de belangen van de verkoper, óf voor de koper. Maar nooit voor beiden tegelijk.

Ook moet een NVM-makelaar voorkomen dat hij in een positie terechtkomt dat er zich een verstrengeling van belangen zou kunnen voordoen. Zo mag een makelaar die optreedt namens de verkoper, de koper niet zonder toestemming een advies uitbrengen over de financiering van datzelfde pand. In dit geval mag de makelaar nooit een advies uitbrengen over de hoogte van een uit te brengen bod, omdat hij anders de belangen van de verkoper zou schaden.

Zekerheid

 • Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang.
 • Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-deskundige kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.
 • U kunt bij veel NVM-makelaars een NVM Huisgarantie afsluiten, waardoor u ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan uw woning.

Pin It on Pinterest

Share This