General Atlantic zal belang van circa 24% in funda verkrijgen

Utrecht, Amsterdam, 9 januari 2024 – Certificaathouders van aandelen funda hebben ruim 80% van de uitstaande certificaten aangemeld. Daarmee zal Stichting Administratiekantoor funda (STAK) een belang van circa 24% in funda overdragen aan General Atlantic. Een belang van circa 5% blijft in handen van STAK. NVM Holding blijft met 71% meerderheidsaandeelhouder van funda.

Voltooiing van de transactie vindt naar verwachting begin februari plaats. Om de aandelenoverdracht door Stichting Administratiekantoor funda aan General Atlantic mogelijk te maken zal op 26 januari 2024 een Vergadering van Certificaathouders van STAK Funda gehouden worden, waarin wijzigingen in de STAK-statuten, administratievoorwaarden en het reglement voorwetenschap door de Vergadering van Certificaathouders STAK Funda goedgekeurd dienen te worden.

NVM Holding, STAK en funda maakten op 13 november 2023 bekend dat General Atlantic een bod heeft uitgebracht op de 1,5 miljoen door STAK gehouden aandelen in funda. Deze aandelen vertegenwoordigen een belang van 29,41% in funda. Op 22 december 2023 sloot de aanmeldperiode waarin certificaathouders van aandelen funda hun certificaten konden aanmelden en daarmee STAK toestemming konden geven voor verkoop en levering van de bijbehorende aandelen aan General Atlantic. Vandaag maakt STAK bekend dat in totaal 1.224.603 certificaten zijn aangemeld (inclusief alle 176.773 certificaten gehouden door NVM Holding).

Originele artikel

Pin It on Pinterest

Share This