Online Bieden NVM

Je woning online kopen of verkopen kan op het nieuwe digitale platform van de NVM: NVM Online Bieden.

NVM Online Bieden maakt het biedproces transparanter met gelijke kansen voor iedereen.

Misschien heb je zelf weleens meegedaan aan een gesloten inschrijving. Dit kan heel frustrerend zijn omdat je niet weet wat andere geïnteresseerden bieden, en je dus ook geen afweging kunt maken of je meer wilt bieden of niet.

NVM Online Bieden biedt kopers een transparant biedproces. Als koper kun je namelijk precies zien wat anderen geboden hebben en heb je de mogelijkheid je bod gedurende het biedproces aan te passen.

nvm online bieden wonen

Hoe werkt kopen via NVM Online Bieden?

Kopen via NVM Online Bieden is eenvoudig en laagdrempelig. Zodra het biedproces op een woning start, kun je een bod doen met door jou zelf opgestelde ontbindende voorwaarden. Tijdens het biedproces kun je zien welk bedrag anderen bieden en kun je ervoor kiezen je bod te verhogen of de ontbindende voorwaarden te veranderen.

Via een tijdbalk kun je de begin- en eindtijd volgen. Je kunt zoveel biedingen uitbrengen als je wilt, hoewel je niet je eigen bod kunt overbieden. Wel kun je tijdens het proces de ontbindende voorwaarden wijzigen. Je kunt zelfs een autobod instellen. Met een autobod verhoogt het NVM Online Bieden-systeem, op het moment dat jij wordt overboden, automatisch jouw bod zodat je de hoogste bieder blijft. Op deze manier hoef je niet steeds handmatig een nieuw bod uit te brengen, maar hoef je alleen jouw maximumbedrag in te stellen.

Na sluiting van de bieding bepaalt de verkoper, samen met zijn of haar NVM-verkoopmakelaar, aan wie hij de woning verkoopt. Dit hoeft niet altijd degene te zijn met het hoogste bod, het kan ook de koper zijn met de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Welke woningen worden verkocht via NVM Online Bieden?

NVM Online Bieden is beperkt tot een geselecteerd woningaanbod. Deze vind je op de website van NVM Online Bieden. Wil je digitaal een woning kopen? Informeer bij de NVM-makelaar of neem contact op met een van de Online Bieden-specialisten.

Pin It on Pinterest

Share This