NVM Online Bieden introduceert een nieuw online biedingsplatform voor commercieel vastgoed. Dit innovatieve platform is het antwoord op de vraag naar meer transparantie en flexibiliteit in het biedingsproces op commercieel vastgoed.

Nieuw en specifiek voor dit platform is dat het ook voor prijsvorming kan worden gebruikt. Anders dan bij een traditioneel veilingplatform zijn er verschillende biedmethodes. Zo is er de mogelijkheid van verkoop bij inschrijving of het gesloten veilingmodel. Daarbij zien alleen toegelaten bieders hoeveel er wordt geboden. Het nieuwe platform is op maat gemaakt voor commercieel vastgoed en voorzien van speciale tools waardoor bedrijfspanden of investeringsobjecten beter verkocht kunnen worden.

Het platform biedt speciale toegang voor de betrokken notaris, een dataroom en digitale persoonsverificatie via Vidua. NVM Online Bieden voor commercieel vastgoed hanteert één vaste prijs per object. Daarbij zijn de extra tools inbegrepen zonder performance fees of andere verborgen kosten.

Edzard Bijvoet, directeur Online Bieden bij NVM Holding over deze innovatie: “De wens van de NVM Business makelaars was te kunnen werken met een professioneel platform waarop online prijsvorming kan plaatsvinden voor commercieel vastgoed. Met deze lancering geven we direct antwoord op deze vraag. Bij de opzet en functionaliteit hebben we nadrukkelijk rekening gehouden met het specifieke karakter van commercieel vastgoedtransacties.”

Didam-arrest

NVM Online Bieden voor commercieel vastgoed is ook geschikt voor het verkoopproces van vastgoed uit het publieke domein zoals van gemeentes of semi-overheden. Het waarborgt een gelijke kans en transparant aanbod- en verkoopproces zoals verplicht gesteld in het Didam-arrest.

Biedlogboek en beleggersdatabase

Bij objecten met een -gedeeltelijke- woonbestemming is het ook mogelijk om een automatisch opgebouwd biedlogboek te verstrekken. Per januari 2023 is dit ook bij commercieel vastgoed met woonbestemming verplicht. Om de geïnteresseerde ondernemer of belegger op de hoogte te houden wordt een beleggersdatabase aangelegd. Hiermee worden geschikte objecten snel onder de aandacht gebracht bij de juiste doelgroep.

Over Online Bieden

NVM Online Bieden is een ontwikkeling en dienst van NVM Holding dochter Realbid B.V. Op dit platform vindt innovatie plaats voor prijsvorming van vastgoed. NVM Online Bieden is beschikbaar voor woningen, commercieel vastgoed en agrarisch vastgoed. Het platform is te vinden via www.nvmbieden.nl en is te gebruiken voor NVM makelaars. NVM voorziet hiermee in de behoefte van haar leden om gebruik te kunnen maken van praktische online biedmethodes.

Naar bron gaan
Author:

Pin It on Pinterest

Share This