Dat ChatGPT het leven van makelaars een stuk gemakkelijker kan maken, is ondertussen wel duidelijk. Maar wist je dat deze populaire tool slechts het penthouse op de wolkenkrabber is? Er zijn veel meer AI-toepassingen die de makelaar ondersteunen. Ontdek welke slimme programma’s je veel werk uit handen kunnen nemen bij bijvoorbeeld presentatie, verkoop of klantenbinding.

Innovaties uit de States

Toegegeven, de meeste AI-tools richten zich toch op het genereren van tekst. En de meeste slimme programma’s die andere diensten leveren voor makelaars, zijn nog geen gemeengoed op de Nederlandse markt. Maar aan de overkant van de plas maken real estate agents er wel gebruik van. En we weten ondertussen uit ervaring dat innovaties uit de Verenigde Staten vaak komen overwaaien. Kijk maar hoe het gebruik van ChatGPT in een recordtempo is toegenomen!

Check deze innovatieve tools

Deze programma’s helpen je een beter inzicht in de markt te krijgen:

  • Plunk vergelijkt en analyseert gelijkwaardige woningen of bedrijven en geeft dan realtime een waarde. Daarnaast voorspelt de tool ook de waarde voor de toekomst.
  • Placer.ai is een platform voor locatie-intelligentie en voetgangersdata. Het geeft inzicht in het gedrag en de voorkeuren van consumenten, waardoor je beter kan bepalen welke locaties zich ontwikkelen, de hoogste huurinkomens hebben of waar de meeste concurrentie is voor je business.

Hoe gaaf is het als de technologie je helpt om klanten aan je te binden? Deze tools ondersteunen daarbij:

  • Maverick gebruikt AI en deepfake om video’s te personaliseren. In plaats van de standaard nieuwsbrief die voor iedereen hetzelfde is, kan je met deze tool een boodschap opnemen met een persoonlijke aanhef voor al je klanten.
  • Structurely kan je integreren met de meeste CRM’s. Het programma identificeert verwaarloosde leads, het heeft een chatbot die gesprekken voert voor opvolging en het maakt afspraken voor je.

Deze tools richten zich op de verkoopbaarheid van een huis:

  • ReImage AI transformeert woningen in realistische 3D-modellen met meubels en accessoires.
  • Sendsteps.ai helpt je om interactieve presentaties of rondleidingen te maken door je huis.

Mocht je geïnteresseerd zijn om meer te lezen over AI-tools en hun toepassingen voor makelaars, lees dan Top AI Tools for Real Estate Agents | BAM (nowbam.com). Dat kan ook tijdens kantooruren, want Hyro, met zijn kunstmatige agenten, zit klaar om 24/7 elke lead op te vangen die binnenkomt via callcenters, WhatsApp, sms en web.

Wil je meer lezen over kunstmatige toepassingen voor makelaars, check dan deze twee artikelen die eerder zijn gepubliceerd: ChatGPT voor makelaars en Check hoe ChatGPT cruciale fouten kan maken.

Originele artikel

Pin It on Pinterest

Share This