Een woning kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is daarom prettig als iemand je goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een scherp, maar realistisch onderhandelingsbod. Een NVM-aankoopmakelaar kan je hierbij helpen.

 

NVM betekent kwaliteit

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM. De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij met meer dan 110 jaar ervaring. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:

  • Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date te houden.
  • De NVM-makelaar kent de lokale markt en geldende woningprijzen goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
  • Hij heeft een uitgebreid netwerk en toegang tot de NVM-database, waardoor hij als eerste op de hoogte is van nieuwe woningen op de markt.
  • Hij heeft bouwkundig inzicht, kan je woning taxeren en je adviseren over ontbindende voorwaarden.
  • De NVM-makelaar houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

 

Wat kan de NVM-makelaar voor jou betekenen?

Als je op zoek wilt gaan naar een nieuwe woning, kun je een vrijblijvend gesprek aanvragen bij een NVM-makelaar. Je kunt het aankoopproces van begin tot einde laten regelen of kiezen voor bepaalde delen van dienstverlening. Het pakket aan activiteiten dat je afspreekt, bepaalt de hoogte van de vergoeding – de courtage – die de NVM-makelaar ontvangt na aankoop van je nieuwe woning.